Bleka tänderna hos tandläkare

Vi rekommenderar att du bleker tänderna hemma eftersom det är en lika effektiv metod som du får hos tandläkaren eller på en klinik, dessutom sparar du en massa pengar. Trots det ska vi ändå presentera några tandblekningsmetoder som du kan få hos tandläkaren.

Blekningsgel

Om du ska bleka tänderna hos en tandläkare med blekningsgel går det i princip till på samma sätt som när du bleker tänderna hemma. Tandläkaren lägger en gel av väteperoxid och en skena över tänderna som får verka i en kvart och behandlingen upprepas flera gånger. Resultatet varar i 3 till 5 år och kostar 3000 – 4000 kronor.

Tandfasad

Tandfasad är en mycket kostsam men effektiv metod för att få vita tänder. När du vill få vitare tänder med hjälp av en tandfasad sätter tandläkaren en fasad av porslin på tanden. En tandfasad kostar runt 4000 kronor per tand och brukar därför bara användas på någon enstaka tand. Resultatet varar emellertid länge, ofta ända upp till 20 år.

Tandputsning (Airflow)

Tandputsning är egentligen ingen metod för att bleka tänderna men pustningen tar bort fläckar och en del missfärgningar. Tandläkaren putsar tänderna med luft, vatten och bikarbonat. Tandputsningen kostar 500 – 1000 kronor och varar i ett halvår.