Resultat

Hur bra resultat du får efter en tandblekning hemma och hur lång tid det tar beror på hur dina tänder ser ut, hur pass missfärgade de är och vilken sorts missfärgning de har. Trots det vill du säkert redan i förväg veta hur goda chanser du har att få vitare tänder, det är därför vi på blekatänder.se har skrivit den här lilla guiden.

Gula tänder – enkelt att få vita

Gula eller brunaktiga tänder är det den vanligaste missfärgningen. Det brukar uppfattas som riktigt fult men om du har det ska du bara vara glad för det burkar nämligen vara enkelt att få gula och bruna tänder vita. Tandblekningsmedlet tränger ner i emaljen och tandbenet där det bryter ner de mörka ämnena i tänderna och gör dem vitare, och just gula och bruna ämnen är lätta att bryta ner. Det är bara om du har haft gula tänder från början som det kan bli lite svårare, men de allra flesta får gula tänder med åren.

Blå och grå missfärgningar – tar längre tid

Blå och gråaktiga missfärgningar är inte alls lika vanliga. Den här sortens missfärgning kan ibland uppstå på rotfyllda tänder och när man får den på alla tänder kan det bero på att man har fått en antibiotika som ingår i gruppen tetracykliner. Resultatet av tandblekningen på sådana här tänder blir inte alltid lika bra som när man bleker gula tänder och den tar oftast längre tid.