Spara pengar på att bleka tänderna hemma

Som du har sett här på blekatänder.se finns det många olika sätt att bleka tänderna och du kan göra det hos tandläkaren, på en tandklinik eller i ditt eget hem. Vi anser emellertid att det absolut vettigaste alternativet är att bleka tänderna hemma eftersom det är mycket billigare och resultatet blir ändå det samma.

Här tänkte vi ge dig en liten jämförelse av de tandblekningsmetoder och priser som du kan få hos tandläkaren och på tandkliniken så du att du ser varför vi tycker det inte finns någon anledning att bleka tänderna någons annanstans än i ditt eget hem.

Tandblekning hos tandläkaren

  • Tandblekning med blekningsgel. Det här är den tandblekning de flesta tandläkare använder sig av och det är egentligen exakt samma metod som du använder dig av om du bleker tänderna hemma. Den enda skillnaden är att det är mycket dyrare att göra det hos tandläkaren. Stockholms folktandvård, till exempel, tar 3000 kr för en tandblekning och 600 för upprepad behandling.
  • Tandfasader används oftast bara för skadade tänder och för någon enstaka tand. Det här är en mycket dyr tandblekning som kostar runt 4000 kr per tand och används sällan för blekning av alla tänder.

Tandblekning på klinik

  • Gel- och ljustandblekning. På klinikerna brukar man kombinera en tandblekning med gel och en ljusbehandling med plasmaljus eller UV-ljus och det brukar kosta lite mer än hos tandläkaren. Gelen är i stort densamma som du kan använda dig av hemma och ljusbehandlingen har en mycket begränsad effekt. Det enda ljuset möjligtvis kan tillföra är att tandblekningen går snabbare vilket såklart är bra eftersom man måste uppsöka kliniken flera gånger innan behandlingen är klar, men om du bleker tänderna hemma gör du ju det dagligen och därför behöver din tandblekning i hemmet inte ta längre tid. Inte heller brukar den ge ett sämre resultat.

Bleka tänder hemma – pris

  • Som sagt, tekniken för hemmablekning är ungefär detsamma som ovan men det kostar inga 3000 kr eller mer att bleka tänder hemma, snarare någonstans mellan 400 – 800 kr. Snacka om skillnad!

Summan av kardemumman är att du lika gärna kan bleka tänderna hemma, till exempel genom att köpa ett tandblekningskit hos en av de leverantörer du hittar på vår sajt eller på blekatänderna.com, det sparar du tusenlappar på.

Publicerad i Tandblekningstips