Tandblekningspenna

Ett vackert leende brukar vara detsamma som fina tänder och självklart vill de flesta att tänderna ska vara vita snarare än gula. Trots att naturliga förändringar sker med våra tänder allt eftersom åren går så är det möjligt att hålla de vita – under förutsättning att tänderna finns kvar. Men det finns andra anledningar än åldrande som kan ge våra tänder gulnande effekt. Det kan handla om för mycket tobaksanvändande eller att du äter viss mat eller intar dryck som inte är skonsam mot tänderna. Oftast tar det en tid innan du faktiskt märker av den gulnande effekten.

Det finns lite olika sätt att göra tänderna vita igen men en väldigt populär metod är tandblekning. Det är en effektiv metod som hjälper människor snabbt få vita tänder. Därtill finns det varierande sätt att utföra tandblekningen på, men ett av sätten är med hjälp av en tandblekningspenna. Vad detta är och hur det fungerar ska vi titta närmare på nedan.

Vad är en tandblekningspenna?

Som namnet antyder så ser tandblekningspennan ut som just en penna. Den är fylld med blekningsmedel som kan appliceras på tänderna. Ibland är inte tänderna jämt gula – utan endast några få tänder är missfärgade. I sådana fall går det utmärkt att applicera endast på dessa tänder. Annars är tandblekningspennan effektiv över alla tänder.

Innan en tandblekning genomförs är det viktigt att undersöka sig hos en tandläkare för att kolla upp så att processen är lämplig för tänderna. Om tandläkaren ger grönt ljus kan du välja att antingen bleka tänderna på en klinik med hjälp av en tandläkare eller hemma. Väljer du att utföra tandblekningen hemma kan tandblekningspennan göra jobbet.

Såhär använder du pennan

  • Tryck på pennan så att gelen kommer ut på den förankrade pensel som finns på pennans spets.
  • Pensla ut gelen i ett tunt lager över tänderna som ska behandlas.
  • Låt gelen stelna.

Hela processen brukar upplevas som snabb och smidig och framför allt enkel. Beroende på hur missfärgade tänderna är så kan takten för behandling variera. Det är vanligt med ca två behandlingar om dagen, men det går att få snabbare resultat genom att behandla oftare. Tandblekningsgelen penslar man enkelt på och låter verka i ungefär 2 minuter vid varje tillfälle. Regelbunden tandblekning bör ske i 1–2 veckor.

Smidig och effektiv lösning på vitare tänder

Bland det bästa med tandblekningspennan är att man kan ta den med sig. En tandblekningspenna är utmärkt att använda på resan och som påfyllnad över tänderna i olika situationer. Ett bländande leende kan ingen få för mycket av. Att folk bär runt på en tandblekningspenna i fickan eller väskan har helt klart blivit allt vanligare. Ytterligare en fördel med tandblekningspennan är att du kan pensla tänderna strax innan du går och lägger dig. Faktum är att gelen brukar verka effektivare under natten.

Resultatet kan variera

Resultatet av tandblekning kan variera och verka olika effektivt. Tänder skiljer sig nämligen åt och del människor har tänder som kräver mer behandling än andra. Till exempel är det lättare att bleka gula än bruna missfärgningar. Att bleka missfärgningar från metaller, som amalgamfyllningar brukar sällan ge framgångsrika resultat.