Tandhygien

Om du vill ha rena och fräscha tänder bör du vara noga med tandhygienen. Om du är noga med din tandhygien kan du även behålla resultatet av din tandblekning längre.

Tandborstning

När du borstar tänderna ska du inte använda en alltför hård tandborste för det kan skada tandköttet och emaljen. Du ska inte heller borsta för hårt utan använd lugna små rörelser och borsta extra noga på de ytor du tuggar med. Borsta tänderna i 2 – 3 minuter och använd fluortandkräm eftersom fluor förebygger karies. Det finns även tandkräm som kanske inte direkt bleker tänderna som tillverkarna påstår, men som håller dina tänder vita längre. Vi på blekatänder.se rekommenderar därför att du använder en sådan tandkräm.

Tandtråd och tandpetare

Tandtråd är ett måste för alla som vill ha en god tandhygien eftersom tandborsten inte kommer åt överallt. När du använder tandtråd bör du dra den mellan tänderna med långsamma och försiktiga rörelser och inte gå för djup så att du skadar tandköttet. Tandpetare bör bara användas på ställen där du har glest mellan tänderna och bör hanteras varsamt så att du inte skadar tandkött och tänder.

Munvatten

Det finns munvatten som mest ger dig en fräsch andedräkt, men det finns även munvatten som tar bort plack, rengör tänderna och om munvattnet innehåller fluor förebygger det även karies. Tänk bara på att munvatten aldrig kan ersätta tandborstningen utan ska användas som ett komplement.

Fluortabletter

Om du har lätt att få hål i tänderna kan du även komplettera din tandborstning med fluortabletter som finns både som tuggummi och sugtablett.

Tuggummi

Det finns flera olika sorters tuggummin som du kan köpa i vilken livsmedelsaffär som helst, till exempel V6, som förebygger hål i tänderna.