Vanliga frågor

Är det säkert att bleka tänder hemma?

Ja, absolut. Idag är det många tandläkare som i princip använder samma metod som du använder hemma och blekningsämnena är dessamma. Det är miljontals människor världen över som bleker tänderna utan att få några som helst bieffekter.

Hur lång tid tar det innan mina tänder blir vita?

Det beror på hur missfärgade dina tänder är, men in normala fall tar det 10 – 30 timmar i effektiv behandlingstid, vilket motsvarar några veckor.

Måste jag bleka tänderna igen efter några år?

Inte om du någon gång om året bleker tänderna i några timmar, annars är det bara att göra om behandlingen efter några år. Det är inte alla som behöver bleka tänderna igen, men om du dricker mycket kaffe, snusar, röker och så vidare måste du förmodligen göra det.

Får jag äta och dricka vad som helst under tandblekningsperioden?

Ja, absolut, men du bör inte förtära något annat än vatten under de närmsta två timmarna efter tandblekningen. Det här brukar inte vara några problem eftersom man oftast bleker tänderna på morgonen efter frukost eller innan man går och lägger sig.

Skadas emaljen och tandköttet av tandblekningen?

Nej, eftersom tandblekningsmedlet inte innehåller peroxider skadas inte tandköttet och emaljen. Det är enbart peroxid som kan skada tandköttet och allt som finns i tandblekningsmedlet uppfyller EU:s hårt ställda krav.

Måste jag följa vissa kostråd efter att jag har blekt tänderna hemma?

Nej, men om du förtär sånt som missfärgar tänderna måste du förmodligen bleka tänderna igen efter några år.